Започна срещата на върха на Европейска народна партия преди вечерята на

...
Започна срещата на върха на Европейска народна партия преди вечерята на
Коментари Харесай

Борисов: Когато искаш да си член на Европейския съюз, имаш отговорности

Започна срещата на върха на Европейска национална партия преди вечерята на водачите на страните членки на Европейския съюз, давана от федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов във Facebook. Той бе посрещнат персонално от председателя на Европейския съвет Доналд Туск, оповестява " Канал 3 ".

По време на работната вечеря водачите ще обсъдят постигнатото във връзка с намаляването на броя на незаконните мигранти и съдействието с трети страни. Такъв ще бъде и фокусът на Срещата на върха в Австрия на 20 септември. Държавните и държавни ръководители ще създадат обзор и на напредъка, реализиран в региона на сигурността по границите и киберустойчивостта, както и в усилването на полицейското и правосъдно съдействие.



Срещата ще завърши със съвещание във формат ЕС27 за разискване на въпросите, свързани с Брекзит. Това съвещание ще даде опция за разглеждане на положението на договарянията с Обединеното кралство и идващите стъпки.

Борисов по-рано дойде на летището в Залцбург, където го очакваше Алексис Ципрас, който също ще взе участие във вечерята на водачите.

Преди срещата българският министър председател разяснява и възраженията на унгарския му сътрудник Виктор Орбан за интервенция на " Фронтекс ".

" Всеки дава отговор за личната си страна. Когато искаш да си член на Европейски Съюз, имаш отговорности. На България се дадоха пари, с цел да охранява границите. Били сте на границата ни, защитните ни уреди към този момент са добре укрепени.  За мен " Фронтекс " е повече, с цел да отстоява правата на мигрантите, само че в това време в отчетите си отразяват коя страна си съблюдава споразуменията ", изясни той.

" Моята идеология е, че всяка страна, външна граница, би трябвало да се стегне, да ѝ се помогне, в случай че би трябвало. Не виждам за какво Виктор го тревожи, че " Фронтекс " желае да го следи. Ако се оправи добре ще получи единствено овации. Всички споделят, че България се оправя доста добре ", безапелационен е Борисов.

Относно позицията, която държавното управление готви в отбрана на Унгария и задействаната от европарламента за отнемането на гласа на страната Борисов съобщи сбито:

" Няма драма ".

И добави:

" В края на оперативното съвещание сътрудниците Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване в случай че един ден, съгласно мен това ще стане след към 2 години, се стигне до решение против Унгария, ние като държавно управление, както споделиха и в Народното събрание нашите парламентарни групи, да се обявим против наказването против Унгария в частта за лишаване на право на глас ", изясни министър председателят.

Той призна, че не приема изцяло метода, по който „ Фидес ” ръководи в Будапеща: „ Аз съм изрично срещу затварянето на университети (става дума за Централноевропейския университет, с който Виктор Орбан води битка), дали им харесва на сътрудниците в Унгария, или не, само че аз съм споделил на Виктор – той би трябвало в някои връзки да направи промяна в своите политики ”.

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР